ID ), 'large', false ); $categories = get_the_category(); if ( ! empty( $categories ) ) { $cat_name = esc_html( $categories[0]->name ); } global $post ?>

ID);?>

term_id ) ) . '">' . esc_html( $categories[0]->name ) . ''; ?>
'; ?>

Darrere d’una botiga online amb un bon disseny hi ha una sèrie de lleis que es basen en estudis psicològics, molts d’ells han servit per entendre el comportament de les persones en diferents contextos però s’han traslladat al món digital. Aquí pots descobrir 4 lleis de disseny per a millorar la teva botiga online.

Llei de Hick

La llei de Hick, o la llei Hick-Hyman, anomenada així pels psicòlegs britànics i nord-americans William Edmund Hick i Ray Hyman, descriu el temps que triga una persona a prendre una decisió respecte a la quantitat de possibles eleccions que té: augmentar el nombre d’opcions augmentarà el temps de decisió logarítmicament.

Cada vegada que li fas una petició a un usuari a la teva botiga online, li estàs demanant que prengui una decisió.

A vegades costa entendre que en una pàgina web menys, és més, i molt sovint creiem que proporcionar milers d’opcions i fer centenars de peticions als usuaris és el millor. No obstant això, si vols millorar la satisfacció dels usuaris i el nombre de conversions a la teva botiga online, et suggeriment que segueixis la Llei de Hick.

Efecte de posició serial

L’efecte de posició serial és la tendència d’una persona a recordar millor el primer i últim element d’una sèrie i recordar pitjor els elements del mig.

És molt important tenir en compte l’efecte de posició serial al menú de navegació de qualsevol web, a més l’estructura de continguts hauria de seguir aquest principi, emplaçant aquells elements més rellevants al principi i al final.

Efecte Von Restorff

Aquest efecte és també conegut com l’efecte d’aïllament, i prediu que quan hi ha diversos objectes similars en un espai és més probable que es recordi l’objecte que sigui únic o diferent a la resta.

És per aquesta raó que en les trucades a l’acció o en un menú de navegació, destaquem certs elements per fer-visiblement diferents a la resta dels botons o continguts.

Llei de Miller

La llei de Miller estableix que el nombre d’objectes que una persona mitjana pot retenir en la memòria és de set. Per tant, els elements d’una pàgina web s’han d’agrupar de manera que es simplifiqui la interacció final per als usuaris.

Això és aplicable a gairebé totes les pàgines d’una botiga online. Segur que has vist pàgines de producte amb munts d’opcions. Això genera estrès i frustració als usuaris.

Categoritzant elements, unint-los en grups, ocultant aquells que no tenen per què ser visibles de primeres, aconseguirem millorar l’efectivitat de la cada pàgina.

Si vols fer una nova botiga online o necessites renovar el disseny de la teva botiga actual estem aquí per ajudar-te.